Hotmail, Spam Filtreleme Teknolojisinde Yeni Ölçümler Kullanmaya Başladı

Blog

Posted by: mttadmin Category: Uncategorized Tags: , , , , , Comments: 0 Post Date: January 16, 2017

Hotmail, Spam Filtreleme Teknolojisinde Yeni Ölçümler Kullanmaya Başladı

Microsoft, Windows Live Hotmail kullanıcıları için birey bazında spam filtreleme konusunda ilk adımları attı.

Bu şu anlama geliyor;  kullanıcının hareket tarzı, aynı göndericiden gelen e-mailin, o kullanıcı için spam/gereksiz kutusuna mı gelen kutusuna mı gitmesine etki etmekte.  Aynı bülten, aynı göndericiden gönderildiğinde, bir kullanıcıda gelen kutusuna gidebiliyorken, diğer bir kullanıcıda, genel filtreleme kurallarına aldırmaksızın, spam/gereksiz kutusuna gidebilmektedir. Artık birey bazındaki analizler, genel filtreleme kurallarının da ötesine geçebilmekte.

Peki ne gibi ölçümler bu konuda etkili olacaklar? Microsoft bir çok ölçümlemenin yanı sıra şu ölçümlere de bakmaktadır:

  • e-mail okundu ve silindi
  • e-mail okunmadan silindi
  • e-mail okundu ve yanıt verildi
  • aynı göndericiden gelen e-mailin sıklığı

Diyelim ki, sizden gelen bir çok bültenin, sadece konu satırına göz atıp, okumadan silen bir Hotmail kullanıcısı var. Bu kullanıcı, sizden gelen bazı bültenleri de zaman zaman okumakta. Bu durumda Hotmail spam filtreleme teknolojisi, bültenlerinizi kullanıcının gelen kutusuna göndermeye daha eğilimli olacaktır. Dolayısı ile konu satırı belirlerken ne kadar seçici olmamız gerektiği bir kez daha ortaya çıkmış oluyor.

Microsoft, uygulamaya aldığı bu yeni sistemin, spam filtrelerinin hatalı bildirimini azaltacağını düşünüyor. Eğer genel spam filtreleri, bir gönderinize spam olarak karar vermiş fakat kullanıcınız sizden gelen bültenleri sürekli okuyarak pozitif yönde hareket ediyorsa, Hotmail bu kullanıcı için sizin gönderilerinizi Gelen Kutusu’na gönderecektir.

Şunu kesinlikle unutmayın ki, kim olursa olsun, hiç bir gönderici, e-mail sertifikasyon sistemi kullanmadan %100 Hotmail  Gelen Kutusu’a ulaşamaz.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *