Email Adresini Güvenli Gönderici Veya Adres Defterine Nasıl Eklerim?


Email Adresini Güvenli Gönderici Veya Adres Defterine Nasıl Eklerim?

e-Mail programları ve/veya Spam filtreleri bir çok zaman hatalı bildirimler (false positive) yapabilmektedir. Gönderdiğiniz bültenlerinizin %100 alıcınızın gelen kutusuna (inbox) gittiğinden emin olabilmek için, kullanıcınızın adres defterinde veya güvenli gönderici listesinde bulunmanız gerekmektedir. Bu işlem, her e-mail programında farklı şekilde yapılmaktadır. Popüler e-mail programlarında bu işlemin nasıl yapılacağını görsellerle birlikte anlatmaya çalıştık.

 

Windows Live Hotmail

  1. Görüntülemekte/okumakta olduğunuz bir e-mailin üst tarafında kimden e-mail adresinin/adının olduğu satırın hemen sağında “Kişilere Ekle” bağlantısına tıklayınız.


Windows Live Hotmail

Yahoo!

Yahoo! e-mail programında bu işlemi iki yolla yapabilirsiniz;

  1. Gelen e-mailleri liste halinde görüntülediğiniz panelde, e-mail satırının herhangi bir yerini faremizle sağ tıklıyoruz. Açılan menüde “Add Sender to Contacts” bağlantısına tıklıyoruz.

    Yahoo! Mail

  2. Görüntülemekte/okumakta olduğunuz bir e-mailin üst tarafında kimden e-mail adresinin/adının olduğu satırın hemen sağında “Add to  Contacts” bağlantısına tıklayınız.

    Yahoo! Mail

 

Gmail

  1. Görüntülemekte/okumakta olduğunuz bir e-mailin sağ üst tarafında “Yanıtla” düğmesine basınız. Açılan menüde “xxx adlı kişiyi Kişiler listesine ekle” bağlantısına tıklıyoruz.

    Gmail

 

Mynet

  1. Görüntülemekte/okumakta olduğunuz bir e-mailin üst tarafında kimden e-mail adresinin/adının olduğu satırın hemen sağında “Adres Defterine Ekle” bağlantısına tıklayınız.


    Mynet Mail

 

AOL Mail!

  1. Gelen e-mailleri liste halinde görüntülediğiniz panelde, e-mail satırının herhangi bir yerini faremizle sağ tıklıyoruz. Açılan menüde “Add to Contacts” bağlantısına tıklıyoruz.

    AOL Mail

 

Microsoft Outlook 2007

  1. Gelen e-mailleri liste halinde görüntülediğiniz panelde, e-mail satırının herhangi bir yerini faremizle sağ tıklıyoruz. Açılan menüde “Önemsiz E-Posta” seçeneğinin alt menüsünde “Gönderenin Etki Alanını (@example.com) Güvenli Gönderenler Listesine Ekle” bağlantısına tıklıyoruz.

    Microsoft Outlook 2007

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *