Bülten Açılım Oranlarınızı Arttırın

Posted by: mttadmin Category: Uncategorized Tags: , , , , , Comments: 0 Post Date: May 23, 2018

Bülten Açılım Oranlarınızı Arttırın

İlk başlarda oldukça yüksek görünen açılım oranlarınız zaman içinde düşebilir. 20-30% açılım oranı, sektörlere göre değişiklik gösterse de, kabul edilebilir bir orandır. Fakat bu daha çok liste kaliteniz, gönderim sıklığınız, bülten içeriğiniz gibi kriterlere bağlıdır. İşte size açılım oranlarınızı yükseltebilecek birkaç ipucu:

İlgi Çekmeyen Konu Satırı

Konu satırı, bülteninizin en önemli elemanlarından birisidir. Konu satırı, hem bülten içeriği ile alakalı hemde alıcılarınızın ilgisini çekmeli. Aklınıza ilk gelen konuyu yazmak yerine bülteninizin konu satırı üzerinde biraz düşünün. n-Mailer‘in A/B Split test özelliğini kullanarak, oluşturacağınız iki konu satırını mail gruplarınız üzerinde test edin ve hangisi başarılı tespit edin. Unutmayın, müşterileriniz/üyeleriniz hergün onlarca belki yüzlerce e-mail almaktalar. Sizin gönderinizi açmaları ve okumaları için bir sebep oluşturmalısınız.

Kötü Zamanlama

Hafta sonu indirimii duyuruyorsanız ve bunu Perşembe yerine Pazartesi günü yapıyorsanız, unutun gitsin satışı. Kurumsal üyelerinize gönderi yapıyorsanız, sabah telaşı içinde gönderinizin kaybolmaması için saat 10:00 dan sonraki bir zamanı tercih edin. Müşterilerinizi tanıyın ve onlarla ne zaman iletişim kuracağınızı iyi belirleyin.

Engellenen Görseller

Alıcılarınız gönderilerinizi alıyor olabilirler ancak son yıllarda hemen hemen bütün e-mail programları, gönderilerin içindeki görselleri, (gizliliğinizi sağlamak için) varsayılan olarak engellemekte/bloklamakta. (Bu işlem aynı zamanda bülten istatistiğini tutan görselleri de bloklamaktadır) Tıklanma oranlarınızı kontrol edin. Eğer yüksek tıklanma, düşük açılım alıyorsanız, alıcılarınız görselleri aktif etmeden gönderinizi okuyup bağlantılarınıza tıklıyorlar demektir. Eğer gönderi yaptığınız e-mail adresi, alıcının adres defterindeyse, bu durumda bir çok e-mail programı görselleri varsayılan olarak aktif etmektedir. Bu sebepten bülteninizin en üstüne, alıcılarınıza, gönderi adresinizi adres defterlerine eklemelerini söyleyen “gönderilerimizi sağlıklı bir şekilde almak için [email protected] adresimizi adres defterine ekleyiniz” gibi bir satır ekleyebilirsiniz. Bir başka durum ise, gönderinizin içine tek bir görsel koyup gönderiyorsanız, gönderinizin içinde alıcılılarınızın görselleri aktif etmeden okuyabileceği hiç bir metin yoksa, düşük açılım oranı alacağınızı unutmayın.

Liste Yorgunluğu

Muhtemelen gönderileriniz alıcılarınızın istediğinden daha sık yapıyorsunuz ve alıcılarınız sizden gelen gönderilerden bıktılar. Alıcılarınızı hangi gönderiyi ne zaman yapacağını bilmesini sağlayın. Günlük bülten, haftalık bülten, aylık bülten gibi.

Düşük Kalitede Liste

Senelerdir oluşturduğunuz ve daha önce hiç gönderim yapmadığınız bir listeye gönderi yapıyorsanız, bundan iyi bir netice beklemek yanlış olur. Kullanıcılar e-mail adreslerini her zaman değiştirebilmekteler ve bunu size çoğu zaman söylemezler. Bir çok müşterimizin, web sitesinden senelerce üye olmuş kişilerle hiç iletişim kurmadıklarını görüyoruz. Web sitenize üye olan kişiyle bir yıldan uzun süredir iletişim kurmadıysanız, bilin ki bu kişilerin bir çoğu sizi hatırlamayacaktır. Bu tür listelere öncelikle kendinizi hatırlatan bir bülten göndermeniz çok faydalı olacaktır.

Eğer bir de etrafta gezinen listelerden satın aldıysanız vay o zaman halinize. Bu insanlar sizi tanımıyorlar, sizden e-mail almak istemiyorlar. Sizden gelen e-maileri okumadıkları gibi, sizi spamcı olarak da rapor ederler. n-Mailer sistemi üzerinden bu tür gönderiler yapılmasına kesinlikle izin verilmemektedir. Bu tür teşebbüste bulunan/bulunabilecek müşterilerimizin hesapları derhal kapatılmaktadır.

Kötü Hazırlanmış İçerik

Sadece mailing yapmak için bülten hazırlamayın. Alıcılarınız sizden, işlerine yarayacak bilgiler istiyorlar. İnsanlar günde onlarca/yüzlerce e-mail alıyorlar. Neden sizi okusunlar? Sürekli aynı şeyleri veya alıcılarınızın içeriğini tahmin edecekleri gönderiler yapıyorsanız, alıcılarınız bunları okumayacaktır. Onlara farklı bir şey söylemelisiniz.

Spam Filtreleri

Bültenlerinizi hazırlarken spam filtrelerini muhakkak aklınızda bulundurmalısınız. Hemen bir kısaca bir iki madde ile neler yapıp neler yapmamanız gerektiğini hatırlatalım;

  • “HEMEN AL!!!”, “SINIRLI SAYIDA ÜRÜN!” gibi tamamı büyük harflerler içeren cümleler kurmayın.
  • Gönderilerinizde fazladan boş satırlar kullanmayın.
  • Bültenin içeriğinizde hatalı (olmayan, kaldırılmış ) bağlantılar olmadığına dikkat edin.
  • Bültenlerinizde iframe kesinlikle kullanmayın. Çok ciddi spam puanı almaktadır.
  • Mesajınızı sadece HTML olarak göndermeyin. n-Mailer‘in çoklu gönderim (multipart) özelliği sayesinde hazırladığınız HTML bülteninin, bir tıklamayla Metin (Text) versiyonunu da gönderiminize dahil edebilirsiniz.
  • İçeriğinizden bağlantı verirken www.n-mailer.com yerine “… siteye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.” şekilde bağlantı verin.

Spam puanları, buraya sığdıramayacağımız kadar çok sebepten kaynaklanmaktadır. SpamAssassin, sektördeki başlıca spam filtrelerinden biridir. Uyguladığı testler hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *