e-Mail Pazarlama konusunda yapmamanız gereken 5 şey

Posted by: mttadmin Category: Uncategorized Tags: , , , , Comments: One Comment Post Date: April 10, 2018

e-Mail Pazarlama konusunda yapmamanız gereken 5 şey

e-Mail marketing dünyasındaysanız, yapmanız gerekenlerin yanında, yapmamanız gerekenleri de bilmelisiniz. İşte size yapmamanız gereken 5 şey;

1. Herkesin sizden birşeyler duymak istediğini düşünmeyin 
Sizden e-mail almak istediğini söylemeyen (opt-in) kimselerinde de, duyurularınızdan haberdar olmak isterdiklerini düşünmeyin. İyi ihtimalle çok kötü açılım/tıklanma oranları göreceksiniz, kötü ihtimalle gönderilerinizin çoğu spam olarak işaretlenecek ve daha sonraki gönderimleriniz doğruca spam kutusunu boylayacaklardır.

2. İnsanları e-maillerinizle boğmayın 
Alıcılarınıza, taahhüt ettiğinizden çok bülten gönderimeleriniz, onların sıkılmalarına ve listenizden ayrılmalarına sebep olacaktır. En iyi kural, alıcılarınıza rutin (haftada en fazla 2 (private shopping veya ekstrem bir durum haricinde) ) gönderim yapmak ve onları sizin gönderilerinizi beklemeye planlamaktır.

3. Karmaşık bültenler hazırlamayın 
Bültenlerinizi kısa ve sade tutmaya özen gösterin. Çok uzun yazılar ve/veya bir çok imaj içeren bültenler alıcıların ilgisini çekmemektedir. Alıcılar çoğunlukla e-mailin tamamını okumamaktadır. Dolayısı ile kısa bir özet ve ilgili yere link her zaman için faydalı olacaktır. Ayrıca tasarımlarınızıda kurum renklerinizi kullanmanız da alıcılarınızda pozitif etki yaratacaktır.

4. Test etmeden hiç bir şey göndermeyin 
Bu dönüşü olmayan bir yoldur. Bir kere gönderdiniz mi gitti demektir. Önce kendi test e-mail hesaplarınıza (@domain.com, @hotmail.com, @yahoo.com, @mynet.com v.s.) gönderim yapın ki hata, görüntülenme farkı v.s. varsa önce siz tespit edin.

5. Gönderdiğinizde herşey tamam diye düşünmeyin
Bülten gönderimini bir başlangıç olarak düşünün.  Gönderimlerinizi takip edin ve neler olduğunu, alıcılarınızın hangi linklerini ne zaman tıkladığını gözlemleyin. Alıcılarınızın eğilimlerini anlamaya çalışın ki ticari planlarınızı da bu yönde geliştirin. Gönderim esnasında belirlenen yanıtla adresiniz kesinlikle aktif ve kullanılabilir bir adresiniz olsun ki, bülteninizi yanıtlayan alıcılarınızla iletişimde kalın. [email protected] gibi bir adres asla kullanmayın.

Bu saydıklarmız uyguladığınız taktirde, e-mail marketing başarınızın nasıl yükseldiğini kendiniz gözlemleyebileceksiniz.

Share this post

Comment (1)

  • A WordPress Commenter Reply

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

    April 10, 2018 at 8:45 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *